Romig Roerei

€ 0,00

Romig roerei is extra zacht en smeuig door de toevoeging van een beetje kookroom, net even luxer dan een gebakken eitje. Ik gebruik kookroom light omdat deze wat minder vet bevat. Lekker als ontbijtje maar ook zeker geschikt als lunch gerechtje!

 

Ingrediënten:

1 Ei

Peterselie of bieslook vers

1 eetl. kookroom light

Peper en zout naar smaak toevoegen

Kruiden naar smaak toevoegen

De ingrediënten zijn afgesteld op 1 portie, wil je voor meerdere portie/personen vermeerder dan de ingrediënten per persoon/portie.

Bereiding:

Meng het ei en de kookroom in een schaaltje en klop door elkaar. Doe een klein beetje olijfolie in de pan en voeg het losgeklopte eimengsel toe. Na ongeveer een minuut het eimengsel omscheppen en blijven roeren in de pan tot het ei volledig gestold is en smeuig. Verdeel het ei over een geroosterde volkoren boterham of een plakje roggebrood en voeg hier de peterselie of bieslook aan toe. Breng op smaak met peper, zout en eventueel andere kruiden.

Variatietip: Voeg extra groente toe als, paprika, tomaatjes, spinazie etc. Ook hamblokjes en een klein beetje geraspte kaas is een heerlijke variant.

Ook interessant

€ 0,00
€ 0,00

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring.