Ei Muffins

€ 0,00

Cakejes maar dan hartig gemaakt van ei en groentes. Erg leuk voor in het weekend op de ontbijt tafel. En weet je wat handig is? Koud zijn ze ook heerlijk dus huppekee mee in de lunch trommel!

 

Ingrediënten:

50 g paprika, rood, geel of groen

50 g champignons

1 bosje lente-ui

100 g kalkoenfilet of grill ham

6 eieren

zout en peper

Bereiding:

Snij de paprika, champignons en één lente-ui fijn. Snij de kalkoenfilet of grill ham in reepjes. Klop de eieren in een kom met een garde los.
Voeg naar smaak zout en peper toe. Roer de groenten en vleeswaren erdoor.

Giet het eimengsel in de holtes van de ingevette muffinvorm of gebruik muffin papiertjes in de vorm. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de ei muffins in ongeveer 20 minuten gaar. Controleer door zachtjes op het midden te drukken om te kijken of de eieren gestold zijn en de muffins stevig voelen. Snij de overige lente-uien in ringetjes en strooi over de muffins.

Variatietip: Voeg wat geraspte kaas toe of restjes groente van de vorige dag. Wil je een vega variant vervang dan de vleeswaren voor meer champignons.

Ook interessant

€ 0,00

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring.