Fruitspread

€ 0,00

Zoet broodbeleg kiezen is altijd iets wat ik moeilijk vind. De meesten bevatten veel suiker en allerlei ingrediënten waar je tong over struikelt. En toch is een ontbijtje met "jam" niet weg te denken in Nederland. Deze fruitspread is simpel te maken en je weet precies wat erin zit. In een goed afgesloten pot of bakje kun je het zeker een week of 2 bewaren. Zorg wel dat je mes/lepel schoon is voor je hem erin doopt ;-)

 

Ingrediënten:

2 sinaasappelen

500 gram rood fruit (diepvries)

2 eetl. chiazaad

Stevia (optioneel)

Citroensap (optioneel)

Bereiding:

Pers de 2 sinaasappels uit.

Doe het fruit (diepvries) en het sinaasappelsap in een pan en kook 10 minuten op middelhoog vuur.
Roer regelmatig. Duw het fruitmengsel met de bolle kant van een lepel door een fijne zeef.
Doe terug in de pan en voeg 2 eetlepels chiazaad toe. Met de chiazaad krijgt je een stevige jam die ook nog eens super gezond is.
Chiazaad is rijk aan omega 3, anti-oxidanten en vezelrijk en daar worden je darmen ook blij van!
Laat op laag vuur nog 3 minuten zachtjes meekoken. Voeg naar behoefte en smaak eventueel nog wat honing of stevia en/of citroensap toe. 

Laat de fruitspread afkoelen en doe het in een weckpot, dan is het wel tot 2 weken houdbaar in de koelkast.

Variatietip: Gebruik ook eens ander fruit, bv mango - ananas, of blauwe bessen - frambozen. De fruitspread is ook heel lekker in je kwark of yoghurt s'morgens.

Ook interessant

€ 0,00
€ 0,00

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring.