Ingrediënten:
50 g paprika, rood, geel of groen
50 g champignons
1 bosje lente-ui
100 g kalkoenfilet of grill ham
6 eieren
zout en peper
Bereiding:
Snij de paprika, champignons en één lente-ui fijn. Snij de kalkoenfilet of grill ham in reepjes. Klop de eieren in een kom met een garde los.
Voeg naar smaak zout en peper toe. Roer de groenten en vleeswaren erdoor.
Giet het eimengsel in de holtes van de ingevette muffinvorm of gebruik muffin papiertjes in de vorm. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de ei muffins in ongeveer 20 minuten gaar. Controleer door zachtjes op het midden te drukken om te kijken of de eieren gestold zijn en de muffins stevig voelen. Snij de overige lente-uien in ringetjes en strooi over de muffins.
Variatietip: Voeg wat geraspte kaas toe of restjes groente van de vorige dag. Wil je een vega variant vervang dan de vleeswaren voor meer champignons.