Ingrediënten:
3 kopjes grove havervlokken
1 kopje ongebrande en ongezouten noten
1 eetlepel lijnzaad
1 eetlepel kokosolie
3 theelepels kaneel of koekkruiden
Honing of agavesiroop
Bereiding:
Meng de havervlokken in een grote schaal met de kaneel of koekkruiden.
Hak de noten naar eigen smaak in kleinere stukjes. Verwarm in een koekepan met anti-aanbak
1 eetlepel kokosolie en voeg je havermoutmengsel en noten toe.
Bak op medium hitte onder voordurend roeren voor ongeveer 5 minuten.
Zet je warmtebron op het laagst en voeg de lijnzaad toe en schep om.
Als je iets van zoet wilt toevoegen gebruiken dan een minimale hoeveelheid honing of agavesiroop.
Roer nog even goed om en strooi het warme mengsel op een stuk bakpapier om af te koelen.
Wanneer de granola afgekoeld is het lekker knapperig geworden en kun je het in een
leuke pot scheppen. Gebruik 1 -2 eetlepels in je magere kwark, yoghurt of vla.
Variatietip: je kunt ook extra’s toevoegen als pompoenpitjes, of kokos snippers.
Voordeeltip: Koop je ingrediënten bij www.denotenshop.nl