Ingrediënten:
1 pak volkoren mie
400 gram rundergehakt
bami/nasi vers groentepakketje
euroma bami/nasi kruiden (jumbo)
100 ml water
kikoman sojasaus
lenteuitje (optioneel)
komkommer
Bereiding:
Zet een pan water op voor de mie en bak ondertussen het gehakt rul in een pan zonder boter of olie, er komt genoeg vet/vocht uit het gehakt. Voeg de groente bij het gehakt en bak lekker mee. Als het water kookt doe je de mie erbij, 8 minuutjes laten koken en ondertussen de nestjes even lostrekken met 2 vorken. Voeg 1 flinke eetlepel kruiden toe aan je vlees/groentemengsel en 100 ml water. Roer goed door en laat pruttelen. Je kunt wat zout naar smaak toevoegen of kikoman sojasaus. Giet de mie af in een vergiet en spoel na. Laat even uitlekken en meng vervolgens de mie met je vlees groente mengsel. Lekker husselen en ondertussen bakken. Je kunt nu ook nog een beetje sojasaus toevoegen naar je eigen smaak.
Nu is je bami klaar!! Serveer met komkommer en eventueel een pittig sausje.
Sausje: 0% ketchup Heinz en een beetje heel fijngehakte Spaanse ????️ peper. Maak dit sausje eerst dan kan het lekker intrekken!
Variatietip: Als je een vegetarische bami wilt maken vervang dan het gehakt door vega gehakt of bak een lekker eitje voor op de bami.