Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

(Virgin) Cocosolie (Cocos Nusifera)

€ 0,00 (inclusief btw 21%)
Niet op voorraad
Omschrijving

Cocosolie wordt gewonnen uit copra. Dit is het gedroogde vruchtvlees van de cocosnoot. De olie dringt snel in de huid, beschermt tegen uitdroging en werkt hydraterend.  
Een olie en een vet zijn chemisch gezien hetzelfde, maar een vet is bij normale temperatuur vast en een olie is bij normale temperatuur vloeibaar. Cocosolie is in ons land meestal een vet omdat het pas bij een temperatuur van 25-28 graden smelt. Cocosolie wordt vooral voor de droge en zeer droge huid gebruikt. Daarnaast als styling en verzorging voor het haar, met name kroes en pluizig haar. Virgin Cocos olie is een topkwaliteit koudgeperste biologische Cocosolie waarvoor alleen jonge kokosnoten worden gebruikt waarvan de voedingswaarde (nog) maximaal is. Deze Cocos boter/olie is niet geraffineerd (ontgeurd) zoals bij de gewone Cocosolie en is daardoor zeer rijk aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en fytosterolen. Doordat cocosolie uit hele kleine moleculen bestaat is het in staat door je huidlagen heen te dringen, het trekt dus echt in je huid en laat een beschermlaagje achter. Het zorgt voor een gladde gevoede huid. We gebruiken cocosolie o.a in onze Shower SmoothiesShaving SoapSalt Scrub.

Tip: Make-up remover

Cocosolie is prima geschikt om je oogmake-up te verwijderen. Neem een kleine hoeveelheid cocosolie en wrijf deze over je oogleden. Verwijder de cocosolie met een wattenschijfje.

Eigenschappen:

 Huidtype  Alle huidtypen
 Toepassing  Geschikt voor haar en huid verzorging
 Consistentie  Vaste vorm, smelt 25-28 graden
 Vitamines  Vitamine E en hoog gehalte aan verzadigd vetzuur
Reacties