Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Sheabutter (Butyrospermum parkii)

€ 0,00 (inclusief btw 0%)
Niet op voorraad
Omschrijving

Sheabutter is een boter gewonnen uit de pit van de Afrikaanse karite-notenboom. Sheaboter wordt al eeuwenlang gebruikt voor de behandeling van brandwonden, vlekken, eczeem, rimpels, striae en andere huid aandoeningen. Het is rijk aan vitamine A en E en zacht genoeg om het hele lichaam te hydrateren, zo ook bij baby`s en mensen met een gevoelige huid. Het is een zeer vocht inbrengende en beschermende boter met milde antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Vooral de onverzeepbare (bestanddelen van een olie die zich niet omvormd in zeep, bij een chemische reactie die "verzepen" wordt genoemd)  bestanddelen van sheaboter zorgen door hun vochtbindende eigenschappen voor een soepel aanvoelende huid. Sheabutter kan puur gebruikt worden zoals de 100% Sheabutter of gemengd met andere ingrediënten zoals de Whipped Body Butter. De boter smelt bij aanraking van de warme huid.

Tip voor droog en beschadigd haar

  • smelt een beetje sheabutter tussen je handen
  • masseer de sheabutter door je haar
  • Gebruik een badmuts of handdoek om de sheabutter goed te laten inwerken.
  • Laat de sheabutter tenminste 30 min.inwerken. Eventueel kun je het een nacht laten zitten.
  • Was je haar nadien uit met shampoo.

Eigenschappen:

 Huidtype  Alle huidtypen, maar vooral droge en gevoelige huid
 Toepassing  Geschikt voor haar en huid verzorging
 Consistentie  Vaste vorm, smelt bij lichaamstemperatuur
 Vitamines  A, E
Reacties