Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Rijst olie (Oryza sativa)

€ 0,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving

Rijst behoort net als alle granen tot de grassenfamilie (Poaceae) en wordt gewonnen uit de kiem en de vliezen van de rijstkorrel. Het is een goed vloeibare, goudbruine olie die geen uitgesproken geur heeft en goed te gebruiken is in cosmetische producten. Rijstolie bevat gamma oryzanol, dat is een antioxidant en wordt in de cosmetische industrie gebruikt in zonbeschermingsproducten. Rijstolie is dus een natuurlijke zonbeschermingsmiddel. Verder bevat rijstolie vitaminen, proteïne, mineralen en lecithine, vitamine E en het kostbare linoliumzuur, noodzakelijk voor de opbouw van celmembranen. De vitamine E types (tocopherol en tocotrinol) en Oryzanol in de rijstolie zijn natuurlijke antioxidanten. De olie trekt goed in de huid en is geschikt voor alle huidtypen, ook babyverzorgingsproducten, en verzacht de gevoelige huid. We gebruiken rijst olie o.a. in onze Deluxe Moisture Scrub.

Eigenschappen:

 Huidtype  Alle huidtypen
 Toepassing  Cremès, Lotions, Scrubs, Massage olie
 Consistentie  Vloeibaar
 
Reacties