1 2
 

Magnesium Salt

€ 5,99 (inclusief btw 21%)
Op voorraad

     


Magnesium Salt


Wat betekent magnesium voor ons lichaam? Magnesium is een belangrijk mineraal voor ons lichaam het zorgt o.a. voor de energievoorziening in onze cellen, soepele spieren en ontspanning. We maken dit mineraal niet zelf aan dus halen we het uit ons voedsel. Toch lukt het niet altijd om voldoende uit ons voedsel te halen en ontstaat er een magnesium te kort. Er kunnen klachten optreden als o.a. vermoeidheid, spierklachten en verkrampingen. 

Magnesium word heel goed door onze huid opgenomen dus kun je je magnesium aanvullen door te baden of te smeren met de olievorm. De magnesium kan door de huidbarriere doordringen en zo onze bloedbaan bereiken. Dit zal nog sneller plaatsvinden wanneer de  huid beschadigd is. Ook werken de magnesium vlokken weer herstellend op een beschadigde huid.

Een voetenbad met Magnesium Salt Flakes heeft ook een sterk ontgiftende werking en bevorderd hiermee ook je nachtrust. Neem dus bij voorkeur een magnesium bad voor het slapen gaan. 

Hoeveel Magnesium Salt Flakes heb je nodig? Dat hangt af van hoevaak je een voetenbad neemt en hoeveel je te kort aan magnesium is. Hoe groter je tekort is hoe heftiger je lichaam zal reageren. De magnesium prikt of je kan wat misselijk worden, ervaar je deze klachten na het bad dan wat minder van de vlokken gebruiken in het begin. Begin met de hoeveelheid van een theelepel en kijk waar je mee gebaat bent,  je kunt de hoeveelheid telkens een beetje opvoeren. 

Voor de meeste pijnlijke spieren kun je de Magnesium Salt Flakes ook oplossen in gedestileerd water, dit noemen we magnesium olie.  De verhouding is 1 deel gedestileerd water en 1 deel magnesium vlokken. Breng het water aan de kook en giet deze over de vlokken. Goed roeren tot alles opgelost is, laat afkoelen tot kamer temperatuur. Het makkelijkst is het om de oplossing in een sprayflesje te gieten om makkelijk aan te brengen. Ook voor de olie geld dat je lichaam kan reageren met prikkels, spray het dan op een minder gevoelige plek of verdun de olie met 1 keer zoveel water. Dus 2 delen water en 1 deel vlokken. Je kunt het beste het water en vlokken afwegen op een keukenweegschaal. 

Je kunt de olie dagelijks gebruiken, spray op de bovenkant van je voeten. Na een half uur is de meeste magnesium opgenomen en kun je de olie eraf spoelen of afvegen met een vochtig washandje. De olie voelt namelijk wat plakkerig aan. 

Ingrediënten: 100% natuurlijk en extra zuiver magnesiumchloride van cosmetische kwaliteit (47%). De zuiverste verkrijgbare cosmetische variant in Nederland. Geproduceerd door scheiding en zuivering van het water uit de Dode zee. Er worden in het productie proces geen toevoegingen gedaan. Het analyce certyficaat wat de zuiverheid van dit product aantoont kunt je inzien via deze COA 

Zuiverheid: Hoge zuiverheid - Cosmetische kwaliteit
Niet geschikt voor voedingsmiddelen of inwendig gebruik.

Inhoud :  450 gram
Verpakking: 100% composteerbaar materiaal

Ook interessant

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring.