Hoe gebruik ik de producten van Wat maakt je mooi?

In de webshop staat bij elk product een omschrijving en een gebruiksomschrijving. We beschrijven hierin de beste manier om het product te gebruiken. Ook gaan we regelmatig dieper in op de ingrediënten die het product bevat. We gebruiken plantaardige en natuurlijke ingrediënten maar het kan altijd voorkomen dat je overgevoelig of allergisch bent voor 1 of meerdere bestandsdelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld geurolie, kleurstof, schuim component (SLS) of een noten olie. Ben je onzeker of jij gevoelig bent voor een product dan is het verstandig om een product eerst uit te testen op de binnenkant van je arm (elleboogplooi) om te kijken of het irritatie geeft aan je huid. In de gebruiksomschrijving staat vermeld voor welke delen van je lichaam het product geschikt is. Wanneer er kleurstof in onze producten zijn verwerkt word dit aangeduid in de ingrediëntenlijst als "Mica" of "Color". Cosmetische mica's zijn volledig vrij van FD & C, D & C, carmine kleurstoffen. Alle mica's zijn EU goedgekeurd voor gebruik in cosmetische producten, zonder enige uitzondering. Ook met de geuroliën in onze producten gaan we zorgvuldig om, we gebruiken alleen goedgekeurde geuroliën en essentiële oliën in een laag percentage. Irritatie door een geurolie komt in de meeste gevallen alleen voor door een product die op de huid aanwezig blijft zoals een bodylotion, bodybutter etc. 

 

      

        

Houdbaarheid producten

Hoelang is mijn product houdbaar? Bij elk product in de shop staat onder het kopje "specificatie" informatie over de houdbaarheid van desbetreffend product. De precieze houdbaarheid hangt mede af van de wijze van bewaren en gebruik van het product. Erg belangrijk is de hygiëne bij het gebruik van elk product met name de producten die geen conserveermiddel bevatten. We leveren bij al onze pot producten houten lepeltjes om het product op hygiënische wijze te kunnen gebruiken. De grootste boosdoener voor bederf in je product is water, dit kan op den duur zorgen voor schimmels. Zorg dus wanneer je geen spatel/ houten lepeltje voor handen hebt dat je het product met schone droge vingers uit de pot haalt om bacteriën en water in je product te voorkomen. De badkamer is over het algemeen een vochtige ruimte, sluit je product goed af bij voorkeur in een kast of lade.In Nederland hebben nogal vaak grote verschillen van temperatuur, b.v. in de zomermaanden kan het soms zo warm worden dat het verstandig is bepaalde producten zoals b.v. Fluffy body butter en een Soap free Cleanser tijdelijk in de koelkast te bewaren. Wanneer een product aan veel verschillende temperaturen en vocht word blootgesteld kan het voorkomen dat het product minder goed gaat werken of dat de geur verminderd of muffig word. We maken al onze producten vers en houden kleine oplages voorraden zodat je altijd verzekerd bent van een vers product. 

 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring.