Ingrediënten verklarende woordenlijst

Benzoic Acid Conserveermiddel Een mild conserveermiddel voor huidverzorgingsproducten
Decyl Glucoside Oppervlakte actieve stof Een van suiker afkomstig ingrediënt wat gebruikt word als zacht reinigingsmiddel (schuim)
Sodium Laureth Sulfate Oppervlakte actieve stof Mild, veilig en zacht reinigingsmiddel (schuim) afkomstig van cocosnoot. Niet te verwarren met sodium lauryl sulfate welke meer irriterende stoffen bevat.
Sorbitol Bevochtiger/verdikker Sorbitol is vergelijkbaar met Glycerine als bevochtiger. Word ook gebruikt als verdikker.
Sodium Lauryl Sulfate Oppervlakte actieve stof

Oppervlakte actieve stof samengesteld uit verschillende alcoholen. Maar kan ook worden gebruikt als huid-conditionering, emulgator en oplosmiddel. Natriumlaurylsulfaat (SLS) is 1 van de meest irriterende reinigers gebruikt in huidverzorgingsproducten.

Stearic Acid Emulgator/verzachter Vetzuur welke gebruikt word als emulgator ( water en olie vermengen tot een emulsie) en als verzachter.
Lauric Acid Antibacterieël/ontstekingsremmer/oppervlakte actieve stof  Word gebruikt als basis voor reinigingsmiddel maar ook voor haar antibacteriële en ontstekingsremmende werking. 
Sodium Cocoyl Isethionate  Oppervlakte actieve stof  Mild, veilig en zacht reinigingsmiddel (schuim) afkomstig van cocosnoot.  
Phenoxyethanol  Conserveermiddel  Zeer milde conservering, minst irriterend voor de huid. 
Chondrus Crispus Powder   Verdikker 

Is als carrageen, een planten extract uit zeewier. word gebruikt als waterbinder en verdikker.

 

Citric Acid Citroenzuur Word gebruikt om Ph waarde aan te passen in producten en als actief ingrediënt in badbruis producten
Polysorbate Oppervlakte actieve stof, verdikker, emulgator Milde stof gewonnen uit Lauric Acid of Sorbitol. Meestal gebruikt als emulgator.
Sodium Benzoate Conserveermiddel Zout uit Benzoic Acid tegen schimmels.
     
     

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring.