Geen producten (0)

Sheaboter | Butyrospermum parkii

Sheabutter is een boter gewonnen uit de pit van de Afrikaanse karite-notenboom. Sheaboter wordt al eeuwenlang gebruikt voor de behandeling van brandwonden, vlekken, eczeem, rimpels, striae en andere huid aandoeningen. Het is rijk aan vitamine A en E en zacht genoeg om het hele lichaam te hydrateren, zo ook bij baby`s en mensen met een gevoelige huid. Het is een zeer vocht inbrengende en beschermende boter met milde antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Sheabutter kan puur gebruikt worden zoals de 100% Sheabutter of gemengd met andere ingrediënten zoals onze Fluffy Body Butter. De boter smelt bij aanraking van de warme huid.

Mangoboter | Mangifera Indica

Mangoboter wordt gewonnen uit de pit van de mango en is rijk is aan vitamine A en E en allantoïne*. Mangoboter maakt de huid strak en glad. De olie bindt het vocht in de huidcellen en beschermt de huid daardoor uitstekend tegen uitdroging. De boter smelt bij aanraking van de huid in een makkelijk te smeren olie. 
*Allantoïne werkt als een ‘keratinolytic’. Keratine is een eiwit dat je vindt in onze haren en in de bovenste cellaag van onze huid. Allantoïne maakt keratine zacht en week, waardoor de huid beter in staat is om water vast te houden. Dit maakt de huid vochtiger, zachter en soepeler. Ook lost Allantoïne de ‘lijmlaag’ tussen dode huidcellen op, waardoor de dode huidcellaag verdwijnt en er een zacht, glad en glowy oppervlak ontstaat. Door het verwijderen van de bovenste laag dode huidcellen wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd.

Avocado Olie | Persea Gratissima


Avocado olie wordt gewonnen uit het vruchtvlees van Avocado vruchten. Avocado-olie is geschikt voor elke huidtype. Met name de hoge concentratie aan palmitinezuur is verantwoordelijk voor de verzachtende werking op de huid, denk hierbij ook aan eelthuid. Avocado olie is bekend om het vermogen om de huid te voeden zonder een vettig gevoel te geven. De vocht inbrengende en revitaliserende eigenschappen worden vooral gebruikt voor zeer droge, gevoelige of ontstoken huid en eczeem. Voor het haar zorgt avocado olie voor glans en volheid, masseer je hoofdhuid met avocado-olie en spoelt het na een kwartiertje weer uit.

Cacaoboter | Theobroma Cacao


Cacaoboter wordt verkregen uit de gebrande zaden (cacaobonen) van de vrucht van de cacaoboom (Theobroma Cacao). De boter smelt bij ongeveer 36 graden Celsius en heeft een crèmekleurige kleur. Cacaoboter werkt fantastisch en is geschikt voor alle huidtypes. Zo draagt cacaoboter bij aan het herstel van een droge of beschadigde huid. Cacaoboter bezit een grote hoeveelheid antioxidanten en mineralen, deze helpen bij de vernieuwing van huidcellen en verbeteren de elasticiteit van de huid. Van cacaoboter krijg je een gezonde en zachte huid. Ook beschermt de boter je huid tegen uitdroging van de zon of schrale wind in de winter.Een door eczeem en/of psoriasis aangetaste huid heeft baat bij het insmeren met cacaoboter. De cacaoboter helpt jeuk voorkomen, een veel voorkomend gevolg van deze huidaandoeningen.

Macadamia Olie | Macadamia Integrifolia

Macadamia olie wordt geperst uit de noten van de tropische Macadamiaboom. Deze van oorsprong uit Australië (en Nieuw Zeeland) afkomstige boom wordt tegenwoordig ook o.a. in Zuid Africa en Hawaii gevonden. Macadamia olie is zeer prettig in gebruik aangezien het snel wordt opgenomen en de huid verzacht. Vanwege het hoge gehalte aan palmitoleïnezuur vertoont het gelijkenis met het huideigen sebum en geeft het zeer goede bescherming tegen uitdrogen van de huid. Macadamia olie wordt vooral voor de droge en oudere huid gebruikt, maar is voor alle huidtypen geschikt. Werkt ook goed tegen rimpelvorming. Naast het feit dat het goede bescherming biedt tegen uitdrogen van de huid, wordt het ook gebruikt om huidirritatie tegen te gaan. Verder gebruikt men deze olie bij striae en littekens.

Contra-indicatie: Alhoewel contraindicaties voor het gebruik van Macadamia olie bij ons niet bekend zijn, adviseren wij deze olie niet te gebruiken bij een notenallergie.

Druivenpit Olie | Vitis vinifera


Druivenpitolie is een drogende olie die goed door de huid wordt opgenomen. Deze olie geeft geen kleverig gevoel. Het kan gebruikt worden voor massage en als huidverzorging voor voor de droge, gevoelige en probleemhuid.Het bevat een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren en bevat ook de stof pycnogenol. Deze stof heeft een antioxidante werking en versterkt bovendien de haarvaatjes. Druivenpitolie bevat verschillende mineralen en een hoog gehalte aan vitamine E.

Cocosolie | Cocos Nucifera

Cocosolie wordt gewonnen uit copra. Dit is het gedroogde vruchtvlees van de cocosnoot. De olie dringt snel in de huid, beschermt tegen uitdroging en werkt hydraterend.  Een olie en een vet zijn chemisch gezien hetzelfde, maar een vet is bij normale temperatuur vast en een olie is bij normale temperatuur vloeibaar. Cocosolie is in ons land meestal een vet omdat het pas bij een temperatuur van 25-28 graden smelt. Cocosolie wordt vooral voor de droge en zeer droge huid gebruikt. Daarnaast als styling en verzorging voor het haar, met name kroes en pluizig haar. Virgin Cocos olie is een topkwaliteit koudgeperste biologische Cocosolie waarvoor alleen jonge kokosnoten worden gebruikt waarvan de voedingswaarde (nog) maximaal is. Deze Cocos boter/olie is niet geraffineerd (ontgeurd) zoals bij de gewone Cocosolie en is daardoor zeer rijk aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en fytosterolen. Doordat cocosolie uit hele kleine moleculen bestaat is het in staat door je huidlagen heen te dringen, het trekt dus echt in je huid en laat een beschermlaagje achter. Het zorgt voor een gladde gevoede huid. 

 

Amandel Olie | Prunus Dulcis


Zoete amandel olie wordt gewonnen door het persen van de pitten van de amandelboom. Amandelolie is een veel gebruikte olie in cosmetica. Veel crèmes en zalven bevatten amandelolie. Als een puur product kan het ook als babyolie gebruikt worden, maar het is ook een ideale basisolie voor massage.Hoewel amandel olie vooral gebruikt wordt voor een vette en geïriteerde huid is het geschikt voor alle huidtypen. Amandelolie vernieuwt de huid en stimuleert de stofwisseling. Tevens is zoete amandelolie rijk aan oliezuur en Omega 6, en vitamine A, B1, B2 en B6. Het helpt tegen een jeukende huid, eczeem en psoriasis en helpt ontstekingen te remmen. Ook geschikt voor de gevoelige huid.

Contra-indicatie: Alhoewel contraindicaties voor het gebruik van Amandel olie bij ons niet bekend zijn, adviseren wij deze olie niet te gebruiken bij een notenallergie.

Rijst Olie | Oryza Sativa


Rijst behoort net als alle granen tot de grassenfamilie (Poaceae) en wordt gewonnen uit de kiem en de vliezen van de rijstkorrel. Het is een goed vloeibare, goudbruine olie die geen uitgesproken geur heeft en goed te gebruiken is in cosmetische producten. Rijstolie bevat gamma oryzanol, dat is een antioxidant en wordt in de cosmetische industrie gebruikt in zonbeschermingsproducten. Rijstolie is dus een natuurlijke zonbeschermingsmiddel. Verder bevat rijstolie vitaminen, proteïne, mineralen en lecithine, vitamine E en het kostbare linoliumzuur, noodzakelijk voor de opbouw van celmembranen. De vitamine E types (tocopherol en tocotrinol) en Oryzanol in de rijstolie zijn natuurlijke antioxidanten. De olie trekt goed in de huid en is geschikt voor alle huidtypen ook babyverzorgingsproducten en verzacht de gevoelige huid.